Dzięki za odpowiedzi, chłopaki. Obejrzałem już oba te filmy przed zadaniem pytania. 3.6 jest znacznie bardziej otwarty, a zatem łatwy dostęp do czujnika położenia wału korbowego. Jeśli chodzi o drugi film, jestem prawie pewien, że jest to 3.2 z napędem na przednie koła. Mam 3.2, 4x4, Trailhawk. Jestem prawie pewien, że znalazłem czujnik (patrz zdjęcia) i nie ma możliwości, żebym mógł się do niego dostać bez wyjmowania skrzyni rozdzielczej. Moja instrukcja Haynesa nawet to mówi.
Najgorsze jest to, że ścigam wypadanie zapłonu. Pierwsze skanowanie wykazało, że "Najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem" był czujnik O2. Wiedziałem, że to droga opcja, ale i tak wymieniłem wszystkie cztery czujniki O2. Następne skanowanie "Najbardziej prawdopodobne rozwiązanie" to cewka zapłonowa i świece zapłonowe. Ponieważ około rok temu wymieniłem wszystkie sześć świec zapłonowych, cewki i uszczelki kolektora dolotowego, pomyślałem, że mogą to być wtryskiwacze. Usunąłem i wyczyściłem wszystkie wtryskiwacze. Wymieniłem również o-ringi na każdym wtryskiwaczu. Nadal wypadanie zapłonu. Najnowsze skanowanie "Najbardziej prawdopodobne rozwiązanie" Wymień czujnik położenia wału korbowego. Ale tu jest dziwna rzecz. Wydruk ze skanowania brzmi "Wymień czujnik położenia wału korbowego (CKP)", ale tuż pod nim jest napisane "Sugerowane części: 1, czujnik położenia wałka rozrządu".
Jestem w kropce.