2014+ Jeep Cherokee Forums banner

Aktualizacja Uconnect 01.11.2019

48K views 101 replies 27 participants last post by  lorenzomascherpa  
#1 ·
Cześć, nowy na tym forum i szukam pomocy w związku z nową aktualizacją uconnect.
Postępowałem zgodnie z instrukcjami i pobrałem na USB. Kiedy próbuję załadować go do mojego Jeepa Cherokee z 2017 roku, wyświetla się komunikat 'pliki nieobsługiwane'.
Szukałem rozwiązań i zrobiłem wszystko, co mogłem znaleźć. Dodawałem jeden element na raz do USB i próbowałem w ten sposób go załadować. Ten sam komunikat 'pliki nieobsługiwane' bez względu na to, co próbuję. To nowy USB, nie ma na nim żadnych innych plików.
Proszę, dajcie mi jakieś sugestie. To doprowadza mnie do szału!
Czy ktoś wie, co robi ta aktualizacja? Mówi się, że jest dla GPS. Czy ja w ogóle tego potrzebuję? To aktualizacja 18.45.01.
Dzięki za wszelką pomoc!

#2 ·
Cześć, jestem nowy na tym forum i szukam pomocy w związku z nową aktualizacją uconnect.
Postępowałem zgodnie z instrukcjami i pobrałem ją na USB. Kiedy próbuję załadować ją do mojego Jeepa Cherokee z 2017 roku, wyświetla się komunikat „pliki nieobsługiwane”.
Szukałem rozwiązań i zrobiłem wszystko, co mogłem znaleźć. Dodawałem po jednym elemencie na raz do USB i próbowałem w ten sposób załadować. Ten sam komunikat „pliki nieobsługiwane” bez względu na to, co próbuję zrobić. To nowy USB, nie ma na nim żadnych innych plików.
Proszę, daj mi jakieś sugestie. To doprowadza mnie do szału!
Czy ktoś wie, co robi aktualizacja? Mówi się, że jest dla GPS. Czy w ogóle tego potrzebuję? To aktualizacja 18.45.01.
Dzięki za wszelką pomoc!
Cześć, przykro mi, że masz problemy z pobieraniem. Czy możesz potwierdzić, że używasz USB większego niż 4 GB? Zalecamy używanie marki Kingston dla uzyskania najlepszych rezultatów.
Alison
JeepCares

#43 ·
Cześć, przykro mi, że masz problemy z pobieraniem. Czy możesz potwierdzić, że używasz USB większego niż 4 GB? Zalecamy używanie marki Kingston dla najlepszych rezultatów. Alison JeepCares
Nigdzie w aktualizacji nie jest napisane, że musisz użyć Kingston USB i oszalałem robiąc aktualizację kilka lat temu, ale TYLKO Kingston zadziała! Głupie!!

#5 ·
Komentarz dla spóźnialskich: Odkryłem, że dyski flash USB 2.0 działają lepiej niż dyski USB 3.0/3.1 w Jeepach.

#6 ·
Dzięki za informację Kim. Miałem kilka problemów, ale w końcu udało mi się zaktualizować. Strona internetowa wskazywała, że dostępna jest aktualizacja dla mojego numeru VIN, więc postępowałem zgodnie z instrukcjami i pobrałem plik do folderu pobierania. Następnie postanowiłem spróbować pobrać na dysk USB. Trzy próby i ciągle otrzymywałem komunikat o błędzie "pliki nieobsługiwane". Zajrzałem do folderu pobierania na komputerze, a system Windows 10 rozpakował plik i pokazał 5 plików. Skopiowałem je na dysk USB i zadziałało. Aktualizacja zajęła 25 minut i pokazała 14 jednostek aktualizujących się. Zaktualizowano system z 17.43.01 do 18.45.01. Nie wyłączaj radia ani silnika, dopóki nie otrzymasz końcowej wiadomości, że aktualizacja została zakończona. Wcześniej będzie wyglądało na to, że jest gotowe po zaktualizowaniu ostatniej jednostki, ale w tle wciąż trwa aktualizacja, ale nie wyłączaj systemu. Zaparkuj swojego Jeepa na zewnątrz i wyłącz wszystko. Podłącz dysk USB i uruchom ponownie. Powinieneś być przygotowany na to, aby siedzieć i pozwolić Jeepowi pracować na biegu jałowym przez około 25 minut, aż aktualizacja się zakończy.

#7 ·
Sprawdziłem stronę internetową Uconnect i dostępna jest aktualizacja dla mojego numeru VIN.
Zaktualizowano Uconnect z 17.43.01 do 18.45.01, aktualizacja przebiegła bezproblemowo.
Mam model 2014 V6 TH z Uconnect 8.4A, data produkcji 1/4/2014.
Pobrałem plik na pendrive USB 2.0 za pomocą systemu Windows 10 Pro i przeglądarki Google Chrome.
Wyodrębniono pliki i skopiowano swdl.upd na pendrive.
Wydrukowano i postępowałem zgodnie z instrukcjami ze strony internetowej Uconnect.
Odczytałem plik dziennika na pendrive i wszystko wydawało się działać poprawnie.
Próbowałem użyć aplikacji Yelp, ale usługa jest niedostępna, prawdopodobnie dlatego, że nie mam nawigacji.
Całe ćwiczenie zajęło około 45 minut, mój TH wciąż działa, więc jest dobrze.

#9 ·
Prawdopodobnie ma to coś wspólnego z tym, że GPS traci rozum po aktualizacji czasu letniego. Mój niestety stracił rozum. Wszystkie stare iPhone'y również miały ten problem. Wygląda na to, że będę musiał to również pobrać.

https://www.washingtonpost.com/tech...iphones-need-this-update-by-sunday-or-gps-email-wont-work-correctly-apple-says/
Kto wie? To najwyraźniej zbyt duży problem dla FCA, aby poświęcić 10 sekund na wydanie notatki stwierdzającej, co zmieniają aktualizacje.

#10 · (Edited)
Mam V6 TH z 2014 roku z Uconnect 8.4A, data produkcji 1/4/2014.
Mam aplikację Yelp w Uconnect, ale usługa jest niedostępna.
Podejrzewam, że potrzebuję nawigacji, aby to działało. Właśnie przeszukałem Internet, potrzebuję nawigacji.
Czy ktoś może mnie oświecić w kwestii tej technologii?
To była znacząca aktualizacja, plik jest ogromny.
Czy aktualizacja dodaje jakieś godne uwagi funkcje?

#11 ·
Zaktualizowałem bezprzewodowo bez problemów, ale nie wiem, co zostało zrobione i jakie to przyniosło mi korzyści.

#13 ·
Miałem ostatnio podobny problem z GPS. Samochód śledzi przez lasy i jeziora, a komunikaty głosowe nie odpowiadają. Czy jest jakiś sposób, żebym mógł zresetować GPS? Nie widzę tego w instrukcji.
Jakie oprogramowanie systemowe uruchamiasz? Jeśli jest poniżej 18.45.01, prawdopodobnie doświadczasz błędu GPS rollover. Przejdź do driveuconnect.com > Support > Software Update i sprawdź najnowsze oprogramowanie.

#14 ·
Próbowałem dwa razy zaktualizować. Dwa różne pendrive'y i dużo czasu. Ekran nawigacji w ogóle się nie ładuje. Pokazuje niebieską kulę ziemską i nic nie robi. Obsługa klienta Uconnect była okropna, a ostatni przedstawiciel mnie zbeształ. Dealerzy nie mają dostępnych terminów, więc jestem zdenerwowany.

#15 ·
Próbowałem dwa razy zaktualizować. Dwa różne pendrive'y i dużo czasu. Ekran nawigacji w ogóle się nie ładuje. Pokazuje niebieską kulę ziemską i nic nie robi. Obsługa klienta Uconnect była okropna i zostałem zbesztany przez ostatniego przedstawiciela. Dealerzy nie mają dostępnych terminów, więc jestem zdenerwowany.
Co dokładnie aktualizujesz? Oprogramowanie systemowe czy bazę danych map? Błąd przewijania GPS jest naprawiany przez aktualizację oprogramowania systemowego.

#18 · (Edited)
Otrzymałem połączenie telefoniczne od UConnect i zostawił wiadomość głosową. Zasadniczo chcą, żebyś zrobił aktualizację, aby nawigacja GPS działała poprawnie. Zrobiłem już aktualizację i nie mam nawigacji, więc po prostu to zignoruję. Jeśli mam jakieś pytania, mam zadzwonić pod numer 1-877-855-8400. Nie mam żadnych pytań, więc nie zamierzam dzwonić. Czy ten telefon jest legalny, czy to oszustwo? Identyfikator dzwoniącego to "800 SERVICE", co zdecydowanie jest oszustwem. Sprawdziłem stronę internetową UConnect i numer telefonu dotyczy "Uconnect®—General Support".

#19 ·
Sprawdziłem numery VIN i jest aktualny? Musi to być aktualizacja sprzed 2018 roku???

#20 ·
Sprawdziłem numery VIN i pisze, że są aktualne? Musi to być aktualizacja sprzed 2018 roku???
Nie, ja też mam 2018 i potrzebowałem aktualizacji. Najwyraźniej mają problemy z bazą danych, ponieważ u mnie też pisało, że jest aktualna, kiedy sprawdzałem VIN, ale nadal działało starsze oprogramowanie i nawigacja nie działała prawidłowo.Sprawdź oprogramowanie swojego systemu, aby zobaczyć, jakiej wersji używasz. Jeśli jest poniżej 18.45.01, potrzebujesz aktualizacji. W moim przypadku miałem zainstalowane 17.43.01, ale strona internetowa informowała, że jestem na bieżąco. Musiałem otworzyć zgłoszenie w dziale wsparcia Uconnect i zlecić jego eskalację, aby znaleźć kogoś z więcej niż 3 aktywnymi komórkami mózgowymi, aby udostępnił aktualizację dla mojego numeru VIN. Kiedy to zrobili i zaktualizowałem, wszystkie moje problemy z nawigacją zniknęły.

#24 ·
Zapomniałem o tym wątku.
Wypróbowałem zrzut ekranu powyżej i to się pojawia...

#25 · (Edited)
#32 · (Edited)
Upewnij się, że twoje pendrive'y są sformatowane w starszym formacie FAT32, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

#36 ·
Mam również problemy z moim Jeepem Cherokee z 2015 roku. Mam wersję 18.11.07, a nowa to 18.45. Pobrano nowe oprogramowanie na dysk USB o pojemności 8 GB, ale kiedy je wkładam, nic się nie dzieje? I co teraz?
Zobacz mój post nr 32 o formacie FAT32.

#38 · (Edited)
Umieść swdl.upd na pendrive, upewnij się, że na pendrive nie ma żadnych innych plików, upewnij się, że w portach USB nic nie ma.
Użyłem pendrive'a 4GB SanDisk Cruzer. Jest to USB 2.0 i FAT32
Przez cały czas silnik pracował na biegu jałowym.
Plik swdlLog.txt zostanie zapisany na pendrive po zakończeniu instalacji.
Sprawdź swój poziom oprogramowania, patrząc na ekran Uconnect w swoim pojeździe.
Uconnect ma pełne instrukcje gdzieś, znalazłem je i postępowałem zgodnie z nimi, a instalacja zadziałała.
Zajęło to około 30 minut i musiałem kilka razy otworzyć i zamknąć drzwi kierowcy. To było brutalne.

Nigdy nie słyszałem o 18.11.07, czy masz na myśli 17.11.07?
17.11.07 dotyczy tylko Kanady i Meksyku. Zapoznaj się z TSB 08-071-17

Zapoznaj się również z „WAŻNYM POWIADOMIENIEM O ZADOWOLENIU KLIENTA VB3” dostępnym w FCA.

Otrzymałem pocztówkę z USB z plikami aktualizacji. Jest specyficzny dla VIN.
Istnieje 25 różnych wersji oprogramowania, które można zaktualizować do 18.45.01.
10 z wersji można zaktualizować tylko przez dealera.
Mam wykres.

#46 ·
Cześć. Mieszkam w Polsce. Mam pytanie. Czy ktoś może mi pomóc zaktualizować uconnect? Czy istnieje opcja zmiany języka na polski? Moja wersja to 18.11.07. Proszę o pomoc. Dziękuję.
Tomku, wystarczy, że napiszesz na jednym wątku. Widzimy je wszystkie...😎

#48 ·
Jasny. Myślę, że zadam to pytanie w wielu tematach i otrzymam szybką odpowiedź. Przepraszam.
Raz jest dobrze. Wygląda na to, że Gary jest twoim facetem i on to zobaczy...😉😎

#50 ·
Dzięki. Zastanawiam się, jak oni robią konwersję w moim kraju na język polski? Myślę, że jest to zaktualizowany obraz przesłany przez USB. Istnieje wiele firm, które oferują tę usługę, ale są one dość drogie. Poszedłem na stronę internetową Mopar i wpisałem numer VIN. Nie ma dla mnie aktualizacji.