2014+ Jeep Cherokee Forums banner
21 - 32 of 32 Posts
2014 Jeep Cherokee Trailhawk. Każdy problem, o którym kiedykolwiek czytałeś o tych cholernych rzeczach, doświadczyłem. Ten pojazd jest pełen problemów, ale w tym momencie jestem takim ekspertem w rozwiązywaniu problemów i ich naprawianiu, że myślę, że od teraz chcę je tylko kupować lol. Znalazłem rozwiązanie, które działa u mnie. Problem:

• Komunikat "Service Parking Brake" wraz z pomarańczowym symbolem "P" na wyświetlaczu VI

• Za każdym razem, gdy pojazd jest włączany w tryb parkowania, hamulec postojowy się włącza i nie ma możliwości wyłączenia go za pomocą przełącznika hamulca postojowego.

• Oprogramowanie Uconnect na konsoli multimedialnej nie jest już obsługiwane i jest w rzeczywistości dezaktywowane we wszystkich pojazdach 3G w tym momencie i nie włączy "trybu serwisowego", aby zwolnić hamulec postojowy.
Jeśli przeczytałeś to do tej pory i to brzmi jak ty, to wiesz, że utknąłeś i jesteś bardzo, bardzo sfrustrowany! Cóż, obecnie mam wszystkie te rzeczy i wciąż się toczy... Jestem pewien, że czytałeś, że rozwiązaniem jest wymiana siłowników i tak, to ostatecznie będzie również moje rozwiązanie, ale w międzyczasie stwierdziłem, że działa:

1. Wsiądź do samochodu

2. Zamknij drzwi

3. Zapnij pasy

4. Połóż rękę na gałce dźwigni zmiany biegów i bądź gotowy

5. Uruchom pojazd

6. Bardzo szybko (TAK SZYBKO JAK TO MOŻLIWE) wrzuć pojazd na wsteczny i dodaj trochę gazu, aby ruszyć.

7. Ruch do tyłu z jakiegoś powodu odłącza siłownik. Siłownik ma gwint wsteczny, więc ruch kół do tyłu jest w rzeczywistości w tym samym kierunku, w którym użyłbyś do ręcznego zwolnienia siłownika, gdybyś go zdjął z pojazdu.

8. Jeśli to nie zadziała lub nie udało ci się zmienić biegu na czas. Wyłącz samochód. Otwórz drzwi tak, jakbyś wysiadł i zamknij je. Odczekaj 15 sekund i zacznij ponownie od kroku 1.
To nie usuwa światła ani problemu w ogóle, a siłownik bardzo prawdopodobnie będzie nadal działał nieprawidłowo aż do momentu zablokowania się w ruchu, ale mimo to tymczasowo "naprawi" zablokowany hamulec postojowy w twoim samochodzie, abyś mógł ruszyć.

Czy ktoś znalazł coś, co pozwala to dezaktywować? Siedzę na stacji benzynowej od czterech godzin, czekając aż AAA znajdzie lawetę z wózkiem do holowania, ponieważ hamulec włączył się, gdy zatankowałem i teraz nie chce się wyłączyć.

Czy jeśli użyje Uconnect, aby włączyć hamulec postojowy w trybie serwisowym, to zadziała? Sprawdź również swój akumulator. Kupiłem raz benzynę i mój 2014 V6 TH przeszedł w tryb awaryjny z powodu przegrzania. Mój akumulator został przetestowany jako "u kresu swojej żywotności". Podczas gdy czekasz. Ustaw zapłon Jeepa w pozycji RUN, NIE uruchamiaj Jeepa, przejdź do Napięcia akumulatora w EVIC, napięcie akumulatora powinno wynosić 12 V. Jeśli spadnie do 10 V, masz martwą celę. NAPRAWDĘ chcę wiedzieć, co się dzieje. Jeśli to przydarzy mi się w lesie, AAA nie będzie w stanie mi pomóc.

Miałem problemy z moim Jeepem Cherokee z 2015 roku i wszystkie były wynikiem wody w komorze koła zapasowego. Istnieje wezwanie do serwisu kontrolera tylnej klapy i wszystko, co robią, to przeniesienie go nieco wyżej na ścianę nadkola. Nie wspomniano o pozostałych 2 jednostkach sterujących w obszarze koła zapasowego. Miałem dosłownie każdy błąd migający, nie chciał się uruchomić i rozładowywał się akumulator. Skończyło się na tym, że wyjąłem cały plastik wokół koła zapasowego i pozwoliłem mu dokładnie wyschnąć, ponieważ wszystko, łącznie z izolacją na ścianach, było mokre. Po tygodniu postoju wyszedłem i uruchomił się od razu i od tego czasu działa bez zarzutu.:poop:

Cześć wszystkim :)

Czy sprawdziłeś obszar pod kołem zapasowym pod kątem stojącej wody?
Miałem problemy z moim Jeepem Cherokee z 2015 roku i wszystkie były wynikiem wody w komorze koła zapasowego. Jest akcja serwisowa dotycząca sterownika tylnej klapy i wszystko, co robią, to przenoszą go nieco wyżej na ścianie nadkola. Nie było wzmianki o pozostałych 2 jednostkach sterujących w obszarze koła zapasowego. Dosłownie miałem każdy błąd migający, nie uruchamiał się i rozładowywał akumulator. Skończyło się na tym, że wyjąłem cały plastik wokół obszaru koła zapasowego i pozwoliłem mu dokładnie wyschnąć, ponieważ wszystko, łącznie z izolacją na ścianach, było mokre. Po pozostawieniu go na tydzień wyszedłem i uruchomił się od razu i od tego czasu działa dobrze.

Miałem problemy z moim Jeepem Cherokee z 2015 roku i wszystkie były wynikiem wody w komorze koła zapasowego. Jest wezwanie do serwisu kontrolera tylnej klapy i wszystko, co robią, to przesuwają go nieco wyżej na ścianie nadkola. Nie wspomniano o pozostałych 2 jednostkach sterujących w obszarze koła zapasowego. Miałem dosłownie każdy błąd migający, nie chciał się uruchomić i rozładowywał się akumulator. Skończyło się na tym, że wyjąłem cały plastik z okolic koła zapasowego i pozwoliłem mu dokładnie wyschnąć, ponieważ wszystko, łącznie z izolacją na ścianach, było mokre. Po pozostawieniu go na tydzień wyszedłem i uruchomił się od razu i od tego czasu działa bez zarzutu.
Tak. Moduł sterowania układem napędowym (DTCM), moduł tylnej klapy z napędem (PLGM) i moduł elektrycznego hamulca postojowego (EPB) są tam z tyłu i są podatne na wnikanie wody. Sprawdź otoczenie metalowej krawędzi nadwozia tylnej klapy. Zobacz, czy widzisz pęknięcia w materiale wypełniającym lub czy brakuje śruby w otworze na śrubę (po stronie kierowcy).

21 - 32 of 32 Posts