2014+ Jeep Cherokee Forums banner

Recenzja T'EYES CC3 2K Android Head Unit

2 reading
75K views 316 replies 38 participants last post by  Gary Kline  
#1 · (Edited)
Cześć wszystkim,

Jeśli widzieliście mój post kilka tygodni temu, wiecie, że mój uConnect 8.4 VP4 NA z mojego TH z 2014 roku zbrickował się podczas aktualizacji oprogramowania. Czas na wymianę. Jak wielokrotnie pisano na tym forum, zasadniczo istnieją cztery opcje:

Opcja 1: Mógłbym wymienić mój uConnect 8.4 VP4 NA na identyczny używany egzemplarz (prawdopodobnie z eBay) i wszystko, czego potrzebowałbym, to kupić kod antykradzieżowy, aby zamiennik uConnect zarejestrował się w VIN mojego samochodu. Kosztowałoby mnie to około 300 dolarów za używany uConnect 8.4 VP4 NA i 10 dolarów za kod. To przywróciłoby mnie do stanu, w którym byłem wcześniej.

Opcja 2: Mógłbym uaktualnić do jednego z nowszych systemów uConnect z Car Play/Android Auto (2019+?), ale jak zauważono w wielu postach, nie można po prostu zamienić się jak w Opcji 1. Podobno jest firma, która to zrobi, ale kosztuje ponad 2 tys. dolarów. To zdecydowanie za drogo za w zasadzie ten sam egzemplarz, tylko trochę lepszy.

Opcja 3: Mógłbym kupić radio kompatybilne z iDatalink i skrzynkę iDatalink Maestro, co pozwoliłoby mi zachować wszystkie funkcje samochodu I uzyskać Android Auto/Car Play. Jednak wydaje się, że wszystkie radia kompatybilne z iDatalink są markowe (np. Sony, Pioneer, Kenwood itp.), a te w umiarkowanej cenie miałyby tylko 7- lub 8-calowe ekrany, mniejsze niż to, co mam teraz. Przejście na ekran 9- lub 10-calowy PLUS sprzęt Maestro, uprząż itp. kosztuje mnie od 1200 do 1500 dolarów. Nadal za dużo.

Opcja 4: Wybierz radio Android z dekoderem CANBUS, aby zachować większość funkcji mojego samochodu. Jednostką, z którą wszyscy wydają się mieć największy sukces, jest T’EYES CC3. Zatem za około 350 dolarów mógłbym dostać 10,2-calowy ekran, Android Auto/Car Play i większość funkcji mojego samochodu nadal by działała.

Zatem ostatecznie zdecydowałem się na Opcję 4. Właściwie, wyszła ulepszona wersja, która właśnie się ukazała z opcjonalnym ekranem 2K Quad HD, więc dostałem tę wersję w wersji 64 Gb.

Zamieszczam tę recenzję, aby porozmawiać o ZALETACH i WADACH, które znalazłem od czasu wymiany mojego uConnect na T’EYES CC3 2K, a także uzupełnić luki na podstawie niektórych filmów, które wspominają „Wszystkie funkcje z wyjątkiem podgrzewanej kierownicy działają”, ale na filmach nigdy tak naprawdę tego nie pokazują ani żadnego z ekranów dla funkcji specyficznych dla Cherokee. Mam nadzieję, że to pomoże każdemu, kto myśli o uaktualnieniu do CC3.

ZALETY/WADY:
-----------------------------------------------------------
WADA: Jest dobrze udokumentowane, że stracisz podgrzewaną kierownicę, więc jeśli MUSISZ mieć podgrzewaną kierownicę, CC3 nie jest dla Ciebie. Na szczęście nie tracisz podgrzewanych siedzeń, co dla mnie jest ważniejsze. Jak niektórzy pisali, jeśli Twój Cherokee jest wyposażony w pakiet zdalnego uruchamiania, w którym podgrzewane siedzenia włączają się po zdalnym uruchomieniu i na zewnątrz jest <40 stopni, możesz to stracić. Niektórzy zgłaszali, że funkcja podgrzewanych siedzeń zdalnego uruchamiania działa po uaktualnieniu, a inni zgłaszają, że nie działa. Moje podgrzewane siedzenia przestały działać w trybie zdalnego uruchamiania, ale działają w pełni normalnie w trybie ręcznym, w tym na dwóch poziomach, Wysokim i Niskim.

WADA: Jak wspomniałem powyżej, istnieją filmy, które twierdzą, że „wszystkie funkcje po prostu działają”, jednak nie było jasne, czy autorzy faktycznie sprawdzili „wszystkie funkcje”. Stwierdziłem, że lepszym stwierdzeniem jest „większość funkcji działa”. Być może największą brakującą funkcją poza podgrzewaną kierownicą jest opcja „Wycofaj hamulec postojowy do serwisu”, która jest wymagana do wymiany tylnych klocków hamulcowych, co każdy właściciel Cherokee będzie musiał zrobić w pewnym momencie. W Ustawieniach samochodu znajduje się menu „Hamulec”, ale nie ma w nim żadnych opcji. Bez tego nie masz możliwości cofnięcia hamulca postojowego, aby dokonać wymiany klocków/tarcz hamulcowych z tyłu. Jeśli masz AlfaOBD, znalazłem sposób na obejście tego. Udało mi się ręcznie wejść/wyjść z trybu konserwacji z modułu EPB i przełączyć samochód w tryb konserwacji, jednak jeśli nie masz AlfaOBD, musiałbyś albo (a) zlecić warsztatowi/dealerowi z dostępem OBD II do rozszerzonych funkcji FCA wykonanie przeglądu hamulców, albo (b) tymczasowo włożyć stare radio z powrotem, aby to zrobić. Ponownie, dla mnie mam AlfaOBD, więc to nie problem, ale o czymś trzeba pamiętać, jeśli/kiedy wymienisz tylne klocki.

WADA: Krzywa uczenia się!
  • Potrzeba trochę czasu, aby naprawdę zrozumieć wszystko, nawet tylko sposób nawigacji po interfejsie. Jest dosłownie setki ustawień, a jedynymi instrukcjami są filmy na stronie internetowej T’EYES. Spędziłem z tym dotychczas około 4-5 godzin i dopiero teraz zaczynam czuć się komfortowo.
  • Urządzenie pochodzi z Chin i najwyraźniej głównymi klientami są Rosjanie, ponieważ po wyjęciu z pudełka jest skonfigurowane dla cyrylicy. Zajęło mi 10 minut, żeby tylko dowiedzieć się, jak przełączyć go na angielski! Niektóre głębokie menu z rzadko/nigdy nieużywanymi ustawieniami są nadal w oryginalnym języku rosyjskim. Jest trochę szorstkie, ale na szczęście wszystko, czego potrzebujesz, użyjesz lub jest skierowane do samochodu/użytkownika, jest w wybranym języku (dla mnie angielskim)
  • Niestandardowe ikony. Połowa początkowej krzywej uczenia się polega na próbie zrozumienia, co robią niektóre unikalne ikony w interfejsie CC3. Na przykład ikona/symbol Bluetooth jest dzisiaj prawie uniwersalny. Nie dotyczy to jednak CC3. To jakaś nigdy wcześniej niewidziana ikona. To frustrujące, ponieważ szukasz wszędzie, jak sparować Bluetooth, tylko po to, by znaleźć go pod ikoną, której nigdy byś się nie spodziewał. Trochę frustrujące.

WADA: Początkowa jakość dźwięku. Jak wspomniano w prawie każdym poście lub filmie, po wyjęciu z pudełka urządzenie brzmi jak GÓWNO. I to nie przesada. Szczerze mówiąc, naprawdę podobało mi się brzmienie mojego uConnect w Cherokee. Było głośne i pełnozakresowe. Dla mnie głośniki Cherokee są słabym punktem i wielu z nas je zmieniło dzięki obfitości dobrych postów od członków forum na temat różnych opcji ulepszania głośników. Dźwięk CC3 był na początku tak zły, że poważnie myślałem, że popełniłem błąd i powinienem wyciągnąć urządzenie. Na szczęście wziąłem głęboki oddech i zacząłem dostosowywać ustawienia korektora (EQ), jak wskazują filmy CC3. Kiedy to zrobisz, różnica jest OGROMNA; dzień i noc. Istnieje również o wiele więcej opcji dźwięku przestrzennego, subwoofera, filtrowania górnoprzepustowego/dolnoprzepustowego, pola dźwiękowego. Ponadto wiązka przewodów T’EYES ma wyjścia RCA dla tych z nas, którzy nie mają 9-głośnikowego systemu („Alpine”) i chcą dodać wzmacniacz do naszego 6-głośnikowego systemu podstawowego. To po prostu niesamowite, jak okropnie brzmi CC3 po wyjęciu z pudełka, aż do momentu, gdy go wyrównasz, a wtedy staje się wspaniały. Potem staje się zupełnie innym urządzeniem.

-----------------------------------------------------------

ZALETA: Niesamowity 10,2-calowy szklany ekran. Model 2K ma wspaniałą rozdzielczość 2000x1200, a dołączona niestandardowa ramka idealnie pasuje do wnętrza Cherokee. Naprawdę wykonali świetną robotę, sprawiając wrażenie, że jest to opcja fabryczna, nigdy nie wiedziałbyś, że nie jest to OEM. To jakby mieć ekran w stylu Tesli wbudowany w środek deski rozdzielczej. Zdecydowany czynnik „wow”, gdy ktoś wsiada do Twojego samochodu.

ZALETA: Kolejnym powodem, dla którego kupiłem model 2K, było to, że ulepszyli również mikrofon. Wiele osób zgłaszało w filmach/recenzjach, że w oryginalnym modelu CC3 podczas wykonywania połączeń osoby miały trudności z usłyszeniem ich za pomocą mikrofonu wewnętrznego i że było cicho lub nie było wyraźnie. CC3 obsługuje dodawanie zewnętrznego mikrofonu, jednak reklamują, że naprawili problem z mikrofonem wewnętrznym w modelu 2K. Każdy, do kogo dzwoniłem, powiedział, że brzmi dobrze i wyraźnie i nie ma problemu z głośnością.

ZALETA: Mapy Google!!! (lub Waze lub dowolna aplikacja nawigacyjna, którą wolisz). Nawigacja uConnect była prawdopodobnie dobra, gdy się pojawiła w 2014 roku, ale nie dzisiaj. Ekran o niskiej rozdzielczości oznacza, że ​​nigdy nie można było zobaczyć więcej niż kilka ulic wokół bieżącej lokalizacji, przewijanie było szarpane, a po wyłączeniu 3G kilka lat temu, chyba że miałeś jedną z nowszych jednostek 4G, byłeś w czarnej dziurze. Z drugiej strony CC3 2K w pełni obsługuje dowolną z dziesiątek aplikacji nawigacyjnych/gps w wysokiej rozdzielczości, a przewijanie/aktualizacja jest w 100% płynna i błyskawiczna dzięki 8-rdzeniowemu procesorowi. Różnica dnia i nocy w porównaniu do uConnect.

ZALETA: Jakość dźwięku! Teraz możesz powiedzieć: „Czekaj???, czy to było na liście „WAD??” Cóż, to PRZED użyciem korektora. Po wyrównaniu dźwięku do swoich upodobań, CC3 to zupełnie inny odtwarzacz i brzmi niesamowicie. Jest wystarczająco głośny, a 28-pasmowy korektor pozwala uzyskać dźwięk dokładnie tak, jak lubisz. Lubisz dużo basów?? Nie ma problemu, T’EYES CC3 ma Cię w zasięgu ręki? Lubisz średnie tony lub krystalicznie czyste wysokie tony? Nie ma problemu, korektor ma Cię tam również w zasięgu ręki.

ZALETA: Z wyjątkiem podgrzewanej kierownicy i opcji zdalnego automatycznego podgrzewania siedzeń/kierownicy, wszystkie elementy sterowania HVAC działają. To prawdopodobnie najważniejsza funkcja, ponieważ Cherokee nie ma fizycznych przycisków dla wielu elementów sterowania HVAC. Podsumowując, jedyną rzeczą HVAC, którą tracisz, wydaje się być podgrzewana kierownica (w dowolnym trybie – ręcznym lub zdalnego uruchamiania) i podgrzewane siedzenia w trybie zdalnego uruchamiania. Wszystko inne, temperatura, dmuchawa, wszystkie żaluzje wentylacyjne, recyrkulacja/przepływ, przedni i tylny odszraniacz/odmrażacz itp. wszystko działa. Chociaż nie mam opcji wentylowanego siedzenia w moim TH, opcja jest dostępna na ekranie CC3 i nie mam powodu, by wierzyć, że nie zadziała, ponieważ są one sterowane przez moduł Comfort Seat, do którego podłączone są elementy grzejne siedzeń. W niektórych postach zauważono, że temperatura jest wyświetlana w stopniach Celsjusza zamiast Fahrenheita. To prawda. Rzeczywista temperatura jest prawidłowa, tylko jednostki wyświetlania („C” zamiast „F”) są nieprawidłowe.

ZALETA: W pełni obsługuje dodawanie karty SIM 4G (istnieją dwa oddzielne gniazda kart SIM) dla danych mobilnych, jeśli chcesz kupić jedną i nie używać telefonu jako hotspotu. Obsługuje również Wi-Fi 2,4 i 5 Ghz. Zwróć uwagę, że w instrukcjach i na złączach zobaczysz odniesienia do „5G”. To NIE jest 5G bezprzewodowe, ale 5Ghz WiFi. To po prostu złe etykietowanie.

ZALETA: Android Auto i Car Play! Jestem użytkownikiem Androida. Moje dzieci mają iPhone'y. Wszyscy są szczęśliwi.

ZALETA: Obsługa fabrycznego wzmacniacza zewnętrznego dla 9-głośnikowych systemów dźwiękowych „Alpine”. Interfejs zawiera przycisk włączania/wyłączania „AMP” i ustawienia CANBUS, jeśli masz zewnętrzny wzmacniacz uConnect (ten za schowkiem).

ZALETA: Dużo pamięci do przechowywania muzyki, filmów itp., więc nie muszę przesyłać strumieniowo z telefonu podłączonego przez BT. Ponadto mogę załadować dysk flash USB i używać go do większej liczby filmów podczas podróży, jeśli chcę. CC3 jest wyposażony w 3 dodatkowe złącza USB, dzięki czemu można je poprowadzić do schowka lub obok paneli kopnięć, aby nie zwisały na widoku, jeśli chcesz, pozostawiając jednocześnie dostępny Media Hub i USB w środkowym podłokietniku. Dodatkowe USB mogą również ładować telefony, dzięki czemu można ładować do 5 urządzeń jednocześnie (hub multimedialny, konsola środkowa i trzy złącza USB CC3).

ZALETA: Dostosowywanie. To naprawdę tylko kolejna funkcja systemu operacyjnego Android niż sam CC3, ale możesz dodać logo w tle, dostosować wygląd ekranu itp.

ZALETA: Plug and Play. CC3 jest wyposażony w wiązkę przewodów kompatybilną z Cherokee. Jedyną rzeczą dodatkową do kupienia (i polecam to) jest kabel za 8 dolarów na Amazon, aby przekonwertować fabryczny kabel GPS na typ śrubowy znajdujący się z tyłu urządzenia. Zawierają odbiornik GPS i można przeciągnąć przewód przez deskę rozdzielczą, w górę słupka i do przedniej szyby, ale dla mnie, aby zaoszczędzić 8 dolarów, nie warto. Po prostu kup adapter kabla i możesz użyć istniejącego odbiornika GPS na górze przedniej szyby. (Adapter GPS dla Cherokee/T’EYES CC3: Amazon.com )

ZALETA: Kamera cofania, w pełni działa, ale jest pewna wada. Przy ekranie o wysokiej rozdzielczości obraz z kamery jest słaby. Będziesz mógł widzieć wystarczająco wyraźnie do swojego celu, ale być może tego lata uruchomię nową tylną kamerę cofania, aby uzyskać ładny, szeroki i wyraźny widok, ale to tylko ja. Jestem maniakiem ulepszeń :cool:

ZALETA: Na koniec, urządzenie jest reklamowane jako lata 2015-2018. Nie jestem pewien co do 2019+, ale mogę powiedzieć, że w pełni działa w moim 2014. Być może nie mieli sposobu, aby przetestować go w 2014 roku, ale działa dobrze w 2014 KL.

Image

Image

Image

Image

Image

Zawiera:
  1. Jednostka centralna CC3 (w pudełku)
  2. Ramka jakości OEM (możesz wybrać srebrny lub złoty). Idealnie pasuje do mojego Cherokee. wygląda na fabrycznie zainstalowany.
  3. Kompatybilna z Cherokee wiązka przewodów typu „plug & play” – bez cięcia ani łączenia.
  4. Antena GPS. Sugeruję zakup adaptera na Amazon, aby użyć anteny GPS Cherokee, jeśli miałeś już Sirius/NAV w swojej wersji.
  5. Antena 4G (jeśli używasz karty SIM do internetu mobilnego)
  6. Antena Wi-Fi w paśmie 5 GHz (uwaga, jest to błędnie oznaczone jako „5G”. To nie jest mobilny internet 5G.)
  7. Antena AM/FM wzmacniana. Podłącz niebieski przewód do niebieskiego przewodu „Ant” w wiązce przewodów (#3)
  8. Złącze USB. Zachowuje USB w Media Hub!
  9. Skrzynka CANBUS umożliwia radiu współpracę z elementami sterującymi CANBUS, takimi jak HVAC i moduł Comfort Seat.
  10. Kabel do mikrofonu zewnętrznego, 2. karty SIM i innych rzeczy (nie użyłem)
  11. Kabel do wzmacniacza liniowego, subwoofera itp. (nie użyłem)
  12. Kabel do podłączenia wbudowanej tylnej kamery Cherokee. Podłącz to do żółtego kabla „kamery” w wiązce przewodów (#3)
  13. Opcjonalne złącze USB zewnętrzne (1 koniec)
  14. Opcjonalne złącze USB zewnętrzne (2 końce) Możesz poprowadzić to do schowka, jeśli chcesz, aby uzyskać dodatkowe gniazda ładowania itp.

Image

Image

Maksymalnie 10 obrazów: CIĄG DALSZY PONIŻEJ

Attachments

#110 ·
#9 · (Edited)
Poważnie rozważam jeden z nich. Jakieś żale? Jak płynnie działa Apple CarPlay? Tak dobrze jak Android Auto pod względem funkcjonalności itp.? Ponadto, jak długo zajęło dotarcie po zamówieniu?
Hej Steve,

1. Jest świetny. 💓 go uwielbiam. Nie mogę uwierzyć, że używałem uConnect tak długo, jak to robiłem - a miałem model 8,4" VP4 NA uConnect. To po prostu przebija go pod każdym względem. Dźwięk jest znakomity, ekran jest po prostu wspaniały, a używanie hotspotu w telefonie, aby zapewnić mu Wi-Fi, otworzyło korzystanie z Map Google z ruchem drogowym, na którym polegam tutaj, w rejonie Nowego Jorku, gdzie zawsze gdzieś są korki. Inne rzeczy, takie jak korzystanie z YouTube i dodawanie dowolnej aplikacji, którą chcę, są również świetne! Mogę używać moich aplikacji OBD2, takich jak AlfaOBD, ponieważ zawsze zostawiam mój MX+ w porcie OBD Cherokee. Może będę tęsknił za podgrzewaną kierownicą następnej zimy, nie wiem (a może uda im się to uruchomić w aktualizacji flash), ale to mała strata. Urządzenie naprawdę zmienia zasady gry w porównaniu ze standardowym 8,4" ekranem.

2. Szczerze mówiąc, używam urządzenia z własnym interfejsem. Mam telefon Google Pixel (Android) i nawet nie używam Android Auto. Używam wbudowanego Androida bezpośrednio w nim. Moje dzieci używały Car Play (nie mam urządzenia Apple) i widziałem, jak z niego korzystają. Wygląda jak każdy inny Car Play, który widziałem (zobacz stronę internetową T'EYES. Mają tam kilka zdjęć tego, jak wyglądają Car Play i Andoid Auto. Moja żona ma iPhone'a, zobaczę, czy uda mi się zrobić kilka zdjęć jej połączenia ;-)

3. Dotarcie zajęło około półtora tygodnia.

4. Jedyne, co zrobiłbym jeszcze raz, gdybym mógł (i nawet wtedy prawdopodobnie bym tego nie zrobił)... sprzedają go w modelach 32 GB, 64 GB i 128 GB. Wybrałem model 64 GB, który kosztował około 50 dolarów więcej, ponieważ myślałem, że będę potrzebował więcej miejsca. Prawda jest taka, że ​​nie sądzę, żebym użył więcej niż to, co dostałbym w podstawowej jednostce 32 GB. Piosenki (mp3), które pobrałem do pamięci wewnętrznej, zajmują prawie nic. I tak, dodałem kilka aplikacji (jak wspomniane OBD itp.), ale nawet one nie zajmują dużo miejsca. Chyba że planujesz pobrać dużo filmów, powiedzmy, na wycieczki samochodowe, prawdopodobnie nie potrzebujesz aż tyle miejsca. A są 3 zewnętrzne porty USB, więc zawsze możesz użyć taniego pendrive'a USB 64 lub 128 GB, jeśli chcesz mieć mnóstwo filmów na żądanie. Nie oglądam filmów podczas podróży. Zazwyczaj tylko jem i prowadzę 😂.

5. Ostatnia rzecz, być może (jeszcze nie jestem pewien) wymienię kamerę cofania. Standardowa kamera wygląda bardzo prymitywnie na ekranie o wysokiej rozdzielczości. Sprzedają kamerę cofania HD 1080P za około 34 $. Prawdopodobnie ją kupię. Z filmów na ich stronie internetowej ma ogromne pole widzenia. Mam już wystarczająco dużo problemów z cofaniem na parkingu 😬

Mam nadzieję, że to pomoże (y)

#11 ·
Bardzo ekscytujące! Właśnie przyszło mi do głowy pytanie. Kiedy korzystamy z Map Google przez nasz telefon, czy istnieje opcja wyświetlania mapy w widoku satelitarnym? To byłoby fajne w terenie, gdzie nie ma dróg
Kiedy mówisz "przez nasz telefon", czy mówisz o (a) używaniu telefonu jako hotspotu (w celu zapewnienia jednostce centralnej T'EYES dostępu do Internetu) czy (b) w trybie CarPlay/Android Auto, w którym wyświetlasz swój ekran?

Jeśli (a), to tak, aplikacja Map Google w jednostce centralnej T'EYES to zwykłe Mapy Google, tak jak na przykład na komputerze stacjonarnym, gdy wchodzisz do Internetu. Możesz zobaczyć "niebieską kropkę" wskazującą, gdzie znajduje się Twój samochód (ponieważ masz podłączoną antenę GPS) i są "Warstwy", w których możesz zobaczyć 'Ruch', 'Teren', 'Street View' itp.)

Jeśli (b), to również bym tak pomyślał. Nie używam mojego T'EYES w trybie Android Auto lub CarPlay (nie mam iPhone'a, więc nie potrzebuję CarPlay, a jeśli jesteś użytkownikiem Androida, to naprawdę nie ma (I/M/O) przewagi w używaniu Android Auto w przeciwieństwie do Androida, który jest wbudowany w T'EYES, ponieważ możesz używać swojego telefonu jako hotspotu i "korzystać" z jego połączenia internetowego). Ale rozumiem, że zasadniczo Android Auto i Car Play wyświetlają możliwości Twojego telefonu na ekranie jednostki centralnej, więc w takim przypadku, cokolwiek ma Twój telefon (np. Twoja ulubiona aplikacja do mapowania, która może pokazywać teren/teren), pojawi się na ekranie jednostki centralnej.

Daj mi znać, jeśli potrzebujesz więcej informacji na ten temat. Moja żona ma iPhone'a, więc mógłbym spróbować go podłączyć (jeśli uda mi się wyrwać go z jej rąk na 2 minuty 😂 )

#19 ·
BARDZO chciałbym to zrobić w moim Challengerze z 2015 roku, ale powiedziano mi, że stracę kontrolę nad podgrzewanymi/wentylowanymi siedzeniami i podgrzewaną kierownicą.
Możesz stracić podgrzewaną kierownicę, ale w Cherokee nie tracimy podgrzewanych siedzeń i chociaż, o ile mi wiadomo, nikt nie próbował tego z wentylowanymi siedzeniami Cherokee, zgaduję, że zadziałałyby. Ogrzewane/wentylowane siedzenia używają tego samego modułu sterującego w samochodzie. Ogrzewanie kierownicy wykorzystuje moduł przymocowany do kolumny kierownicy. Możesz sprawdzić forum Challengera, aby zobaczyć, czy inni to zrobili.

#23 ·
Z Google Translate, proszę wybaczyć wszelkie błędy:

Cześć, miło cię poznać. Witamy na forum!

T'EYES CC3 obsługuje zewnętrzną kamerę AHD. Sprzedają również jedną na swojej stronie internetowej, jeśli jeszcze jej nie masz. Zobaczysz, że ta, którą sprzedają, jest w formacie AHD.

Jeśli jednak chcesz mieć ZARÓWNO kamerę przednią, jak i cofania, to myślę, że tak nie jest. W radiu jest tylko jeden żółty przewód. Możesz go użyć do kamery zewnętrznej (jeśli kupisz wysokiej jakości kamerę AHD) lub jeśli Twój samochód ma już fabryczną kamerę Cherokee na tylnej klapie, do tego celu zostanie użyty żółty przewód. Jeśli masz fabryczną kamerę, przewody z kamery są już częścią wiązki przewodów Cherokee, która łączy się z tyłem radia uConnect, więc nie musisz nic więcej robić. Obraz z fabrycznej kamery Cherokee będzie oczywiście gorszy od nowej kamery AHD 1080P.

Jeśli chcesz PEŁNY widok z kamery 360 stopni (kamera tylna, kamera przednia, kamery boczne itp.), to T'EYES sprzedaje, jak sądzę, inny model radia, T'EYES 360 (360 oznacza widok 360 stopni z wielu kamer). Ponieważ nasze Cherokee nie były wyposażone w system kamery parkowania 360, instalacja tego modelu będzie wymagała pewnej pracy (na przykład musisz zainstalować kamery w dolnej części lusterek bocznych i poprowadzić przewody przez drzwi do radia itp.).

#24 ·
Nie widziałem drugiego zdjęcia, dopóki nie opublikowałem odpowiedzi.

Pudełko, które masz, wygląda jak coś z AliExpress. Zakładam, że ma na celu pobranie 2 sygnałów z kamery i połączenie ich. Ponieważ to pudełko jest produkowane i sprzedawane przez stronę trzecią, nie sądzę, aby ktokolwiek mógł potwierdzić, czy będzie działać z jakimkolwiek konkretnym modelem radia.

Jeśli pudełko POPRAWNIE łączy sygnały, to zakładam, że może to działać, ponieważ radio nie "wie", że tam jest. Radio "widzi" tylko jeden sygnał wideo, tak jak zawsze.

Jedno pytanie jednak... Jaka jest korzyść z posiadania przedniej kamery podczas cofania Cherokee (jadąc do tyłu)?

#28 ·
Zamówiłem również adapter XM. Prawdopodobnie nie będę używał XM, ale pomyślałem, że łatwiej będzie to zrobić teraz niż później.
(y) Dobry wybór. Nawet jeśli nigdy nie użyjesz XM, ten sam konektor jest anteną GPS, więc jeśli go nie podłączysz, zauważysz, że Twój kompas w EVIC nie działa.

Moja żona zmusiła mnie do zdobycia kabla, żeby nigdy nie móc powiedzieć, że nie mogę znaleźć drogi do domu 🤣

#33 ·
Mam nadzieję, że wkrótce tu dotrze. Czekam na potwierdzenie wysyłki.
Hej Steve,

Tylko jedna rzecz, która przyszła mi do głowy.... Na stronie T'EYES Cherokee dla CC3 wspomniano, że musisz mieć dwustrefową klimatyzację, aby zobaczyć wyświetlacz temperatury na ekranie. Czy masz dwustrefową klimatyzację?

Image

#36 ·
Otrzymałem informacje o wysyłce. Wysyłka z Chin. Ma to sens w pewnym sensie, ale myślałem, że składają je w Australii. Tak czy inaczej, mam nadzieję, że wkrótce tu dotrze. Nie podaje jeszcze przewidywanej daty dostawy.
Właściwie, kiedy dostaję rzeczy na AliExpress z Chin, jest zaskakująco szybko. Zwłaszcza coś takiego, co niewątpliwie zostanie wysłane przez kuriera z możliwością śledzenia.

#42 ·
Image
Cóż, wszystko przyszło dzisiaj. Muszę powiedzieć, że byłem pod wrażeniem sposobu, w jaki zostało zapakowane i zaprezentowane. Nie tylko tani tablet w uchwycie. Wygląda na to, że zostało to dobrze przemyślane. Myślałem o zainstalowaniu go dzisiaj wieczorem, ale chcę trochę poszukać informacji o częściach i jak to wszystko działa razem. Jestem tym podekscytowany!

#43 ·
-----------------------------------------------FRANCAIS-- -----------------------------------------
Zobaczyłem drugie zdjęcie dopiero po opublikowaniu odpowiedzi.

Skrzynka, którą masz, wygląda na coś z AliExpress. Przypuszczam, że ma na celu pobranie 2 sygnałów z kamery i połączenie ich. Biorąc pod uwagę, że to pudełko jest produkowane i sprzedawane przez stronę trzecią, nie sądzę, aby można było potwierdzić, czy będzie działać z konkretnym modelem radia.

Jeśli skrzynka PRAWIDŁOWO łączy sygnały, to zakładam, że może to zadziałać, ponieważ radio nie "wie", że tam jest. Radio "widzi" tylko jeden sygnał wideo, tak jak zawsze.

Jednak pytanie... Jaka jest korzyść z posiadania przedniej kamery podczas cofania Cherokee (na biegu wstecznym)?

-----------------------------------------------ANGLAIS-- -----------------------------------------
Zobaczyłem drugie zdjęcie dopiero po opublikowaniu odpowiedzi.

Skrzynka, którą masz, wygląda na coś z AliExpress. Przypuszczam, że ma na celu pobranie 2 sygnałów z kamery i połączenie ich. Biorąc pod uwagę, że to pudełko jest produkowane i sprzedawane przez stronę trzecią, nie sądzę, aby można było potwierdzić, czy będzie działać z konkretnym modelem radia.

Jeśli skrzynka PRAWIDŁOWO łączy sygnały, to zakładam, że może to zadziałać, ponieważ radio nie "wie", że tam jest. Radio "widzi" tylko jeden sygnał wideo, tak jak zawsze.

Jednak pytanie... Jaka jest korzyść z posiadania przedniej kamery podczas cofania Cherokee (na biegu wstecznym)?
[/CITATION]

#44 ·
Dzień dobry, przepraszam, ale nie mam Cherokee, zapisałem się na dyskusję na temat Teyes, co zrobiłem źle, zaletą kamery przedniej jest to, że mam bardzo niski samochód z przodu, co pomaga mi w parkowaniu, zamówiłem i otrzymałem cc3 k2 i zainstalowałem z kamerami i modułem, działa świetnie, ale mam problemy (myślę, że związane z Canbusem) (1) nie mam informacji o otwieraniu i zamykaniu drzwi, (2) aplikacja klimatyzacji wyświetla się po otwarciu i zamknięciu drzwi, ale nie działa, jeśli kliknę na aplikację, znika, (3) aplikacje z informacjami o samochodzie nie działają. Kiedy odbieram połączenie telefoniczne, dlaczego nie wyświetla się nazwa dzwoniącego? (Chciałbym podkreślić, że mam inne radio samochodowe z systemem Android, w którym wszystko działa bardzo dobrze.) Sterowanie z kierownicy, kamera i radar są OK. Mam OBD 2, znajduje go, ale nie ma parowania z Teyes cc3. Czy powinienem kupić OBD 2 Teyes? Dziękuję.

#48 ·
Bonjour, désolé mais je n'ai pas un Cherokee, je me suis inscrit pour la discussion sur Teyes j'ai mal fait , l'avantage d'une caméra avant j'ai une voiture très basse a l'avant ca m'aide dans le parcage, j'ai commandé et j'ai reçu le cc3 k2 et installer avec les caméras et le module super ca marche bien, mais j'ai des problèmes (je pense lié au Canbus) (1) je n'ai pas d'informations ouvertures fermetures des portes,(2) application climatiseur s'affiche quand j'ouvre et ferme les portes mais ne fonctionne pas si j'appuie sur application elle disparue, (3) applications informations voiture ne fonctionne pas. Quand je reçois un appel téléphonique pourquoi n'affiche pas le nom de l'appelant. (Je précise que j' ai un autre autoradio Android tout fonctionne très bien) Les commandes au volant caméra et radar OK. J'ai un OBD 2 il le trouve mais pas de couplage avec Teyes cc3 dois je acheter un OBD 2 Teyes. merci
Witaj, przepraszam, ale nie mam Cherokee, zapisałem się do dyskusji na temat Teyes, zrobiłem to źle, zaletą przedniej kamery jest to, że mam bardzo niski przód samochodu, pomaga to na parkingu, zamówiłem i otrzymałem cc3 k2 i zainstalowałem z kamerami i super modułem, działa dobrze, ale mam problemy (myślę, że związane z Canbusem) (1) nie mam informacji o otwieraniu i zamykaniu drzwi, (2) aplikacja klimatyzacji pojawia się po otwarciu i zamknięciu drzwi, ale nie działa, jeśli nacisnę aplikację, znika, (3) aplikacje informacyjne samochodu nie działają. Kiedy odbieram połączenie telefoniczne, dlaczego nie wyświetla się nazwa dzwoniącego? (Powinienem zaznaczyć, że mam inne radio samochodowe z systemem Android, wszystko działa bardzo dobrze) Kamery i radarowe elementy sterowania kierownicą OK. Mam OBD 2, znajduje go, ale brak połączenia z Teyes cc3, czy powinienem kupić OBD 2 Teyes. DZIĘKI
Zgaduję, że mogą to być tylko jego ustawienia canbus?