Mam Jeep Cherokee Latitude z 2015 roku (z przebiegiem poniżej 80 tys. mil). Kupiony jako nowy w 2015 roku. W 2018 roku zacząłem mieć komunikat „service shifter”. Nigdy jednak nie pokazywał kodu, gdy był oddawany do dealera. W końcu w kwietniu 2018 roku ostrzeżenie pozostało włączone i zabrałem go od razu do dealera. W końcu udało im się uzyskać kod. W tym czasie, w kwietniu 2018 roku, wymieniono dźwignię zmiany biegów. Ponieważ miałem go tak wiele razy do sprawdzenia, uhonorowali moją gwarancję, która wygasła i bezpłatnie wymienili dźwignię zmiany biegów. Przejdźmy do teraz. W ciągu ostatniego roku losowo wyświetlał się komunikat „service shifter”. Ponownie, po ponownym uruchomieniu jeepa nie można było zobaczyć żadnych kodów. W końcu dzisiaj, podczas akcji serwisowej W84, wyrzucał kod. Rozmawiając z technikiem serwisowym, to dokładnie ten sam problem, co w 2018 roku. Mówią mi jednak, że muszę pokryć koszt naprawy w wysokości 350 $ (ramka i wiązka przewodów), ponieważ część zamienna miała tylko 2-letnią gwarancję. Skontaktowałem się już z jeepem przez e-mail w tej sprawie, aby spróbować uzyskać zwrot kosztów.
Czy ktoś inny musiał wielokrotnie wymieniać dźwignię zmiany biegów?