2014+ Jeep Cherokee Forums banner
1,181 - 1,200 of 1,243 Posts
Czy ktoś z ulepszonym radiem UAQ wie, jak uzyskać aktualizacje? Dodałem radio do mojego 2014 roku, ale nie otrzymałem numeru VIN z oryginalnego pojazdu.
Zastanawiałem się nad tym samym!

Ulepszyłem mojego RAM-a 1500 z 2019 roku z radia UCONNECT 3 do 8.4 4C NAV-UAQ.

Kupiłem go od Infotainment.com, więc FCA ma w swoim systemie tylko moje kiepskie radio UCONNECT 3. Więc kiedy idę sprawdzić, czy są jakieś aktualizacje na stronie driveuconnect.com, sprawdza się to po numerze VIN, a nie po numerze seryjnym radia, jak bym chciał!

CZY KTOŚ MOŻE NAM POMÓC, P R O S Z Ę ! ?

Zastanawiałem się nad tym samym!

Uaktualniłem mój 2019 RAM 1500 z radia UCONNECT 3 do 8.4 4C NAV-UAQ.

Kupiłem go na Infotainment.com, więc FCA ma w swoim systemie tylko moje kiepskie radio UCONNECT 3. Więc kiedy idę sprawdzić, czy są jakieś aktualizacje na driveuconnect.com, przechodzi przez VIN, a nie numer seryjny radia, jak bym chciał!

CZY KTOŚ MOŻE NAM POMÓC, P R O S Z Ę ! ?
Znajdź 2019 ram z radiem 4C i użyj tego Vin zamiast tego.

Wysłane z mojego SM-N975U używając Tapatalk

That's a simple, yet amazing idea lol.
Dzięki!
Jakiej wersji używasz? Myślę, że jest pewność ze wszystkimi oprogramowaniami

Wysłane z mojego SM-N975U używając Tapatalk

Cześć, wczoraj miałem wolny czas, więc próbowałem zdobyć informacje o aplikacji off road pages. Mam cherokee 2019 US model, 2.0 turbo, 4x4 limited (importowany tutaj w Europie). Uconnect to 8.4 panasonic (UAQ) z nawigacją. Znalazłem więc trochę informacji o nowych aktualizacjach tutaj -> Aktualizacja oprogramowania Uconnect 8.4 / RG3-RG4-RJ3-RJ4 Vers... i gdzieś na forum Ram.

Moja oryginalna wersja radia to 21.9.
Uaktualniane krok po kroku, najpierw 22.6, potem 28.3, 30.24 i na końcu 34.2. Wszystko poszło dobrze. I po każdej aktualizacji/ponownym uruchomieniu widziałem "Instalowanie Off-Road Pages". Miałem nadzieję, że może po aktualizacji pojawią się off road pages, ale bez szczęścia.
Myślę, że wszystkie samochody mają wstępnie zbudowane aplikacje, to zależy tylko od konfiguracji "komputera pokładowego"?

214524

214523

214522

Wiem, że to stary wątek, ale jestem nowy w Cherokee. Mam High Altitude z 2016 roku, który wymaga aktualizacji, przechodzę przez kolejne kroki i nie mogę zmusić Jeepa do rozpoznania pendrive'a, jakieś sugestie? Mój dealer chce 100 dolarów za wgranie aktualizacji, więc tak, to się nie wydarzy.

Właśnie kupiłem Jeepa Cherokee z 2015 roku. Otrzymuję komunikat "włóż aktualizację USB". Pobrano aktualizację z numerem VIN, ale zawiesza się na aktualizacji 11 z 15. Internet jest pełen ludzi z tym samym problemem. Próbowałem wszystkich sugestii. Dealer Jeepa nie miał pojęcia, jak to naprawić. Maszyna poinformowała nas, że potrzebuje aktualizacji. Obsługa klienta UConnect w OGÓLE nie pomogła. Powiedzieli mi, żebym zaniósł to do serwisu i spróbował ponownie z USB. Nie oddam go, skoro nie wiedzą, jak to naprawić, duh............ i próbowałem aktualizacji co najmniej 8 razy. Pomocy.

Brat był dwa razy u dealera, ponieważ nawigacja nie działała prawidłowo. Powiedzieli tylko, że potrzebuje aktualizacji systemu uconnect. Nadal nie działa.
Kiedy moja żona chciała nowe mapy w naszym 2017 roku, zrobiłem aktualizację systemu i kupiłem mapę 2021 od HERE.
Sprawdziłem wersję systemu uconnect mojego brata z 2016 roku i była to oryginalna wersja. Dealer nie wie, co robi.
Ale systemy operacyjne i oprogramowanie układowe tak naprawdę nie wchodzą w zakres napraw samochodowych, a może Dealer musi zatrudnić programistę na pełny etat!

P.S. Zainstaluj aktualizację na innym USB i próbuj, aż się uda. Facet na innym forum Jeepa powiedział, że zachowywał się jak twój, ale zrobił to podczas jazdy do pracy i zadziałało?

P.S.2 Aktualizacja jest naprawdę wolna. Zajmie to 20 do 30 minut. Obserwuj uważnie i nie denerwuj się.
Zrób to przy włączonym silniku.
Aktualizacja map zajmuje ponad godzinę. Musiałem otworzyć maskę i użyć wentylatora, kiedy robiłem aktualizację map..........

Wiem, że to stary wątek, ale nowy dla Cherokee. Mam 2016 high altitude, który wymaga aktualizacji, przechodzę przez kroki i nie mogę zmusić Jeepa do rozpoznania pendrive'a, jakieś sugestie? Mój dealer chce 100 dolarów za wgranie aktualizacji, więc tak, to się nie wydarzy
Upewnij się, że 4 lub 5 rozpakowanych/zapakowanych plików nie znajduje się w folderze na USB.

W zeszłym tygodniu pojechałem do Mirafiori Motor Village, niedawno znanego jako Stellantis and You, na Piazza Cattaneo w Turynie, poprosiłem o sprawdzenie aktualizacji oprogramowania infotainment i odniosłem sukces.

To jest oprogramowanie, które miałem wcześniej:

Image

Image

Image

Image

To jest nowa wersja oprogramowania:

Image

Image

Image

Image

Kupiłem również usługę aktualizacji map, ale wciąż muszę je zaktualizować.

Po aktualizacji zauważyłem globalnie płynniejszy interfejs użytkownika, ekran również mniej się nagrzewa podczas włączania, a system jest znacznie bardziej

W zeszłym tygodniu pojechałem do Mirafiori Motor Village, niedawno znanego jako Stellantis and You, na Piazza Cattaneo w Turynie, poprosiłem o sprawdzenie aktualizacji oprogramowania infotainment i odniosłem sukces.

To jest oprogramowanie, które miałem wcześniej:

View attachment 221496
View attachment 221497
View attachment 221498
View attachment 221499

To jest nowa wersja oprogramowania:

View attachment 221500
View attachment 221502
View attachment 221501
View attachment 221503

Kupiłem również usługę aktualizacji map, ale wciąż muszę je zaktualizować.

Po aktualizacji zauważyłem ogólnie płynniejszy interfejs użytkownika, ekran również mniej się nagrzewa podczas włączania, a system jest znacznie bardziej
Ile to kosztowało? $?

Dla wszystkich moich kanadyjskich przyjaciół wydaje się, że mamy wersję RA3, więc otrzymywałem ten głupi błąd niezgodności produktu. Znalazłem odpowiednią aktualizację i zadziałała! Naprawiłem tak wiele moich problemów, w tym aparat, bluetooth i kilka innych irytujących problemów. Wygląda na to, że RA3 ma zastosowanie do wszystkiego z wyjątkiem edycji Trailhawk dla Kanady. Przesłałem go do mojego dropboxa, mam nadzieję, że to pomoże! Dropbox - Błąd
Cześć, plik nie jest dla mnie otwarty. Istnieje szansa, że możesz mi go wysłać e-mailem: origimani2@gmail.com

1,181 - 1,200 of 1,243 Posts