2014+ Jeep Cherokee Forums banner
121 - 140 of 493 Posts
Naprawdę nie widzę, jak to jest istotne, skoro w rzeczywistości wszystkie ulegają awarii, pozostawiając pojazdy w stanie nienadającym się do użytku podczas jazdy, co jest bardzo powszechne, a zatem wadą produktu. Powinno to zostać naprawione dla wszystkich konsumentów Jeepa, którzy przedstawili dowód awarii PTU
Nie zawsze. Jak wspomniał @osimj, nie wszystkie ulegają awarii w ten sam sposób. Niektóre ulegają awarii, pozostawiając samochód całkowicie nieruchomym. Niektóre pozwalają samochodowi pracować tylko w trybie napędu na tylne koła. Zależy to od tego, co dokładnie jest uszkodzone.

Mam Jeep Cherokee Latitude Plus 4x4 z 2019 roku, wyprodukowany w 12/2018. PTU uległo awarii podczas jazdy, dealer zalecił PTU, wał napędowy i tylny mechanizm różnicowy, ponad 8000 $. Również brak PTU dostępnego z ogromnym zamówieniem zaległym. Do tej pory mój pojazd nie znajduje się na żadnej liście wezwań do serwisu. Nie jestem pewien, jak ustalają, kto jest na wezwaniu do serwisu, skoro wszystkie pojazdy ulegają awarii w ten sam sposób.
Cześć @Jensam,

• Czy wiesz, czy masz PTU AD1 lub AD2?

• Wyjaśnij również dokładne objawy, których doświadczyłeś podczas jazdy.

• Czy obecnie masz włączoną kontrolkę "SVC 4WD"?

• Czy Twój Cherokee jest jezdny (pozostaje w trybie FWD) czy unieruchomiony?

Uwaga, jeśli to Twoje PTU, wymiana wału napędowego i RDM nie jest konieczna, chyba że występuje również konkretny problem z nimi.

Nie zawsze. Jak wspomniał @osimj, nie wszystkie ulegają awarii w ten sam sposób. Niektóre ulegają awarii, pozostawiając samochód całkowicie nieruchomym. Niektóre pozwalają samochodowi działać tylko w trybie napędu na tylne koła. Zależy to od tego, co dokładnie jest uszkodzone.
Ok, myślę, że być może nie sprecyzowałem mojego punktu bardzo jasno, moim jedynym punktem w tym wszystkim jest to, że PTU w Jeepie Cherokee ulega awarii w tempie, które sugeruje, że jest to wada produkcyjna, nie udaję eksperta w tej sprawie, po prostu byłem ciekaw, w jaki sposób ustalają, które pojazdy z lat 2017-2019 są uwzględnione, to wszystko. Mój PTU uległ awarii podczas jazdy z prędkością 40 mil na godzinę i pozostawił pojazd nieruchomy. Więc nie, nie wiem dokładnie, która część PTU uległa awarii. Przyjrzałem się kilku innym skargom i wydawały się one praktycznie identyczne z problemem, który miałem, to wszystko.

Wracając do tematu tego wątku...Dostaję z wyprzedzeniem powiadomienia od USPS o nadchodzącej poczcie. Zobaczcie, co dziś pojawia się w mojej skrzynce pocztowej! Opublikuję, jak tylko dostanę pocztę dziś po południu. Jeśli KTOKOLWIEK już otrzymał powiadomienie, podzielcie się! Nie mogę się doczekać, aby dowiedzieć się, co z tym robią.
Image
W pewnym sensie to rodzaj przewrotnego daru. "Jesteś w czarnej d...e! Powinieneś wiedzieć."
Image

Okej, myślę, że być może nie do końca jasno się wyraziłem, moim jedynym punktem w tym wszystkim jest to, że PTU w Jeepie Cherokee psuje się w tempie, które sugeruje, że jest to wada produkcyjna, nie udaję eksperta w tej sprawie, po prostu byłem ciekaw, w jaki sposób ustalają, które pojazdy z lat 2017-2019 są uwzględnione, to wszystko. Moje PTU uległo awarii podczas jazdy drogą z prędkością 40 mil na godzinę i unieruchomiło pojazd. Więc nie, nie wiem dokładnie, która część PTU uległa awarii. Przyjrzałem się innym skargom i wydawały się one praktycznie identyczne z problemem, który miałem, to wszystko.
Ach, rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie. (y)

Powrót do tematu tego wątku...

Dostaję z wyprzedzeniem powiadomienia od USPS o nadchodzącej poczcie. Zobaczcie, co dzisiaj pojawia się w mojej skrzynce! Opublikuję, jak tylko dostanę pocztę dzisiaj po południu. Jeśli KTOKOLWIEK już otrzymał powiadomienie, podzielcie się! Nie mogę się doczekać, aby dowiedzieć się, co z tym zrobią.

View attachment 239634

W pewnym sensie to rodzaj przewrotnego daru. "Jesteś w czarnej d***! Powinieneś wiedzieć."

View attachment 239633
Jak wtedy, gdy IRS wysyła ci list, a nie jest to sezon składania zeznań podatkowych. Wiesz, że to nie jest to, co chcesz usłyszeć...

Też dostałem dzisiaj swój. Lek niedostępny....
Image

• Sad
Reactions: Fj4080
Cóż, tak wszyscy się czuliśmy z wcześniejszym modelem PTU, to się przeciągało, a potem była to tylko aktualizacja oprogramowania.
Ze względu na to, że jest to kolejny problem z AD2, mogą być zmuszeni do znalezienia bardziej mechanicznego rozwiązania i wdrożenia planu, zwłaszcza że dealerzy będą przeciążeni.
Albo mogą być zmuszeni do wdrożenia rozszerzenia oprogramowania i gwarancji oraz jakiegoś rodzaju programu pożyczkowego, jeśli ostatecznie zawiedzie.
Kiedy szukasz nowych 2-biegowych PTU, trudno je znaleźć.
Być może będą musieli założyć warsztat regeneracyjny w Auburn Hills w pustych przestrzeniach, gdzie zwolnili wszystkich ludzi i zatrudnić techników do ich regeneracji z pomocą techniczną AAM, a następnie dostarczyć je dealerom i zabrać rdzenie z powrotem, aby utrzymać proces w toku, jeśli są zmuszeni do faktycznego naprawienia teraz.

Tracę wiarę w markę FCA. Z NHTSA:

Co to jest wada związana z bezpieczeństwem? Kodeks Stanów Zjednoczonych dotyczący bezpieczeństwa pojazdów silnikowych (Tytuł 49, Rozdział 301) definiuje bezpieczeństwo pojazdów silnikowych jako „działanie pojazdu silnikowego lub wyposażenia pojazdu silnikowego w sposób, który chroni opinię publiczną przed nieuzasadnionym ryzykiem wypadków wynikających z konstrukcji, budowy lub działania pojazdu silnikowego, oraz przed nieuzasadnionym ryzykiem śmierci lub obrażeń w wypadku, i obejmuje nieoperacyjne bezpieczeństwo pojazdu silnikowego”

FCA wie o tym problemie co najmniej od 4 czerwca 2020.

OK, @JeepCares, to już nie jest zabawne. Jak długo jeszcze mamy być narażeni na „nieuzasadnione ryzyko śmierci lub obrażeń w wypadku”? Dopóki wasi księgowi się nie poddadzą i nie zatwierdzą produkcji AAM 2-biegowych PTU, które są faktycznie „bezpieczne”?

Jestem prawie w obozie „Kocham mojego Cherokee, ale czy ktoś chce kupić tę pułapkę śmierci? Dam ci świetną ofertę! Po prostu podpisz to zrzeczenie się. Nie, to nic poważnego”.

Mam więcej niż jeden pojazd. Teraz, kiedy chcę gdzieś pojechać i mówię „Który pojazd?”, moja żona mówi „Wszystko, tylko nie Cherokee”. :poop:

Meanwhile, at Stellantis headquarters...🫤🤔
Jak mówiłem, to już nie jest śmieszne. Groźba "obrażeń lub śmierci" jest realna. Debbie Downer czy Realizm Richard? Nazywano mnie już "Dickiem", więc chyba po prostu jestem realistą.

Jak mówiłem, to już nie jest zabawne. Groźba "obrażeń lub śmierci" jest realna. Debbie Downer czy Realizm Richard? Zostałem kiedyś nazwany Dickiem, więc chyba po prostu jestem realistą.
Czy jest jakiś prawnik w grupie??? Potrzebujemy oficjalnego pozwu zbiorowego JCC...🤔😉😁

Zastanawiam się, ile powiadomień o wezwaniach do serwisu dla pojazdów zostało wysłanych do właścicieli, w których mówi się: 'Hej, ten problem może spowodować poważny wypadek, ale jeszcze nie mamy na to rozwiązania'. No cóż, dzięki za poinformowanie mnie. :rolleyes:

Cóż, myślę, że musimy mieć nadzieję, że to nie nagła awaria, ale raczej, że dostaniemy kontrolkę ostrzegawczą lub zauważalny hałas lub wibracje, zanim zawiedzie pierścień zabezpieczający.

• Like
Reactions: UN4GTBL
Właśnie otrzymałem powiadomienie. Naprawdę mam nadzieję, że wkrótce znajdą rozwiązanie. Już wycofałem się z twardego planu podróży po kraju, ale niechętnie to robię, dopóki nie będzie rozwiązania i nie będę mógł tego zrobić. Naprawdę mam nadzieję, że zostanie to rozwiązane przed lipcem, ponieważ jeśli będę musiał za bardzo przesunąć moją podróż, to się nie uda. Z powodu przygotowań do powrotu do szkoły, a potem świąt w pracy. Niechętnie proszę o urlop i zamykam się w nim, ale jeśli nie zrobię tego wkrótce, będzie za późno, żeby dostać wolne.

• Like
Reactions: AZJeeper
10-11-16 do 2-20-2019 to daty objęte nowym wezwaniem.
Jaka jest data produkcji? Jeśli nie mieści się w tym przedziale czasowym, to odpowiada na twoje pytanie
Data produkcji 2-19, ale przypuszczam, że możliwe jest, że został zbudowany po 20., lub że mają zapisy numeru części z 1. wymiany PTU dokonanej w ramach gwarancji.

Cóż, myślę, że musimy mieć nadzieję, że to nie nagła awaria, ale że dostaniemy albo światło ostrzegawcze, albo zauważalny hałas lub wibracje, zanim zawiedzie pierścień zatrzaskowy.
W obu moich przypadkach nie było żadnego ostrzeżenia, tylko głośny trzask, i co niewiarygodne, po fakcie również nie było żadnych ostrzeżeń/CEL.
Pierwszy raz jechałem około 100 km/h pod górę na autostradzie, wyprzedzając ciężarówkę; to było doświadczenie, które ściskało pośladki! W jakiś sposób udało mi się wrócić przez ruch na pobocze z impetem, który mi pozostał. Drugi raz jechałem po prostu po mieście i usłyszałem głośny trzask, a następnie mnóstwo chrupania. W tym przypadku mogłem przynajmniej jechać. Żadnych kontrolek ostrzegawczych/komunikatów jakiegokolwiek rodzaju przed, w trakcie ani po żadnej z awarii.

121 - 140 of 493 Posts