Nie wstrzymuj oddechu, ale może być nowe wezwanie do serwisu. Nie śledzę tego na bieżąco, więc przeczytaj sam.
Nie zawsze. Jak wspomniał @osimj, nie wszystkie ulegają awarii w ten sam sposób. Niektóre ulegają awarii, pozostawiając samochód całkowicie nieruchomym. Niektóre pozwalają samochodowi pracować tylko w trybie napędu na tylne koła. Zależy to od tego, co dokładnie jest uszkodzone.Naprawdę nie widzę, jak to jest istotne, skoro w rzeczywistości wszystkie ulegają awarii, pozostawiając pojazdy w stanie nienadającym się do użytku podczas jazdy, co jest bardzo powszechne, a zatem wadą produktu. Powinno to zostać naprawione dla wszystkich konsumentów Jeepa, którzy przedstawili dowód awarii PTU
Cześć @Jensam,Mam Jeep Cherokee Latitude Plus 4x4 z 2019 roku, wyprodukowany w 12/2018. PTU uległo awarii podczas jazdy, dealer zalecił PTU, wał napędowy i tylny mechanizm różnicowy, ponad 8000 $. Również brak PTU dostępnego z ogromnym zamówieniem zaległym. Do tej pory mój pojazd nie znajduje się na żadnej liście wezwań do serwisu. Nie jestem pewien, jak ustalają, kto jest na wezwaniu do serwisu, skoro wszystkie pojazdy ulegają awarii w ten sam sposób.
Ok, myślę, że być może nie sprecyzowałem mojego punktu bardzo jasno, moim jedynym punktem w tym wszystkim jest to, że PTU w Jeepie Cherokee ulega awarii w tempie, które sugeruje, że jest to wada produkcyjna, nie udaję eksperta w tej sprawie, po prostu byłem ciekaw, w jaki sposób ustalają, które pojazdy z lat 2017-2019 są uwzględnione, to wszystko. Mój PTU uległ awarii podczas jazdy z prędkością 40 mil na godzinę i pozostawił pojazd nieruchomy. Więc nie, nie wiem dokładnie, która część PTU uległa awarii. Przyjrzałem się kilku innym skargom i wydawały się one praktycznie identyczne z problemem, który miałem, to wszystko.Nie zawsze. Jak wspomniał @osimj, nie wszystkie ulegają awarii w ten sam sposób. Niektóre ulegają awarii, pozostawiając samochód całkowicie nieruchomym. Niektóre pozwalają samochodowi działać tylko w trybie napędu na tylne koła. Zależy to od tego, co dokładnie jest uszkodzone.
Ach, rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie.Okej, myślę, że być może nie do końca jasno się wyraziłem, moim jedynym punktem w tym wszystkim jest to, że PTU w Jeepie Cherokee psuje się w tempie, które sugeruje, że jest to wada produkcyjna, nie udaję eksperta w tej sprawie, po prostu byłem ciekaw, w jaki sposób ustalają, które pojazdy z lat 2017-2019 są uwzględnione, to wszystko. Moje PTU uległo awarii podczas jazdy drogą z prędkością 40 mil na godzinę i unieruchomiło pojazd. Więc nie, nie wiem dokładnie, która część PTU uległa awarii. Przyjrzałem się innym skargom i wydawały się one praktycznie identyczne z problemem, który miałem, to wszystko.
Jak wtedy, gdy IRS wysyła ci list, a nie jest to sezon składania zeznań podatkowych. Wiesz, że to nie jest to, co chcesz usłyszeć...Powrót do tematu tego wątku...
Dostaję z wyprzedzeniem powiadomienia od USPS o nadchodzącej poczcie. Zobaczcie, co dzisiaj pojawia się w mojej skrzynce! Opublikuję, jak tylko dostanę pocztę dzisiaj po południu. Jeśli KTOKOLWIEK już otrzymał powiadomienie, podzielcie się! Nie mogę się doczekać, aby dowiedzieć się, co z tym zrobią.
View attachment 239634
W pewnym sensie to rodzaj przewrotnego daru. "Jesteś w czarnej d***! Powinieneś wiedzieć."
View attachment 239633
Jak mówiłem, to już nie jest śmieszne. Groźba "obrażeń lub śmierci" jest realna. Debbie Downer czy Realizm Richard? Nazywano mnie już "Dickiem", więc chyba po prostu jestem realistą.Meanwhile, at Stellantis headquarters...🫤🤔
Czy jest jakiś prawnik w grupie??? Potrzebujemy oficjalnego pozwu zbiorowego JCC...🤔😉😁Jak mówiłem, to już nie jest zabawne. Groźba "obrażeń lub śmierci" jest realna. Debbie Downer czy Realizm Richard? Zostałem kiedyś nazwany Dickiem, więc chyba po prostu jestem realistą.
Data produkcji 2-19, ale przypuszczam, że możliwe jest, że został zbudowany po 20., lub że mają zapisy numeru części z 1. wymiany PTU dokonanej w ramach gwarancji.10-11-16 do 2-20-2019 to daty objęte nowym wezwaniem.
Jaka jest data produkcji? Jeśli nie mieści się w tym przedziale czasowym, to odpowiada na twoje pytanie
W obu moich przypadkach nie było żadnego ostrzeżenia, tylko głośny trzask, i co niewiarygodne, po fakcie również nie było żadnych ostrzeżeń/CEL.Cóż, myślę, że musimy mieć nadzieję, że to nie nagła awaria, ale że dostaniemy albo światło ostrzegawcze, albo zauważalny hałas lub wibracje, zanim zawiedzie pierścień zatrzaskowy.