2014+ Jeep Cherokee Forums banner
21 - 40 of 102 Posts
Nie, ja też mam 2018 i potrzebowałem aktualizacji. Najwyraźniej mają problemy z bazą danych, ponieważ u mnie też pisało, że jest aktualna, kiedy sprawdziłem VIN, ale wciąż działało starsze oprogramowanie, a nawigacja była zepsuta.

Sprawdź oprogramowanie swojego systemu, aby zobaczyć, jakiej wersji używasz. Jeśli jest poniżej 18.45.01, potrzebujesz aktualizacji. W moim przypadku miałem zainstalowane 17.43.01, ale strona internetowa mówiła, że jestem na bieżąco. Musiałem otworzyć zgłoszenie w dziale wsparcia Uconnect i zlecić jego eskalację, aby znaleźć kogoś z więcej niż 3 aktywnymi komórkami mózgowymi, aby udostępnił aktualizację dla mojego numeru VIN. Kiedy to zrobili i zaktualizowałem, wszystkie moje problemy z nawigacją zniknęły.
Sprawdzę jeszcze raz mój numer VIN...

Jeszcze raz sprawdzę mój numer VIN...
Powinieneś najpierw sprawdzić swoją aktualną wersję oprogramowania. Użyj zrzutu ekranu, który zamieściłem.

Jeśli masz 18.45.01, wszystko jest w porządku. Jeśli masz starszą wersję, sprawdź ponownie stronę driveuconnect.com. Jeśli nadal pokazuje, że masz aktualną wersję, otwórz zgłoszenie w dziale wsparcia Uconnect i naciskaj, aż uda Ci się to naprawić. Zajęło mi to kilka tygodni dzwonienia i publikowania w mediach społecznościowych, zanim ktoś w końcu zorientował się, że jest problem i otrzymałem aktualizację.

Attachments

• Like
Reactions: XJ99
Zapomniałem o tym wątku.
Wypróbowałem zrzut ekranu powyżej i to się pojawia...

Upewnij się, że twoje pendrive'y są sformatowane w starszym formacie FAT32, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

Mam ten sam problem, wypróbowałem 8 różnych pendrive'ów (również kingston) i wszystkie dają "pliki nieobsługiwane", żadnej pomocy od ludzi z uconnect..
Mam ten sam problem, wypróbowałem 8 różnych pendrive'ów (również kingston) i wszystkie dają "pliki nieobsługiwane", żadnej pomocy od ludzi z uconnect..
Hej, miałem ten problem, zabrałem go do dealera i zadzwoniłem do uconnect, jak już tam będzie, poczekaj aż twój dealer zadzwoni do ciebie i powie, że potrzebujesz radia, zadzwoń do uconnect i złóż reklamację, tak zrobiłem i dostałem fabrycznie nowe radio.

Hej, miałem ten problem. Zabrałem go do dealera i zadzwoniłem do uconnect, jak już tam będzie, poczekaj aż Twój dealer zadzwoni i powie, że potrzebujesz radia, zadzwoń do uconnect i złóż reklamację, tak zrobiłem i dostałem fabrycznie nowe radio
Przykro nam słyszeć, że doświadczasz tego problemu. Jeśli potrzebujesz dodatkowej pomocy, nasz zespół jest zawsze dostępny za pośrednictwem wiadomości prywatnej!

Alison
JeepCares

Mam również problemy z moim Jeepem Cherokee z 2015 roku. Mam wersję 18.11.07, a nowa to 18.45. Pobrano nowe oprogramowanie na dysk USB o pojemności 8 GB, ale kiedy je wkładam, nic się nie dzieje? I co teraz?
Zobacz mój post nr 32 o formacie FAT32.

Umieść swdl.upd na pendrive, upewnij się, że na pendrive nie ma żadnych innych plików, upewnij się, że w portach USB nic nie ma.
Użyłem pendrive'a 4GB SanDisk Cruzer. Jest to USB 2.0 i FAT32
Przez cały czas silnik pracował na biegu jałowym.
Plik swdlLog.txt zostanie zapisany na pendrive po zakończeniu instalacji.
Sprawdź swój poziom oprogramowania, patrząc na ekran Uconnect w swoim pojeździe.
Uconnect ma pełne instrukcje gdzieś, znalazłem je i postępowałem zgodnie z nimi, a instalacja zadziałała.
Zajęło to około 30 minut i musiałem kilka razy otworzyć i zamknąć drzwi kierowcy. To było brutalne.

Nigdy nie słyszałem o 18.11.07, czy masz na myśli 17.11.07?
17.11.07 dotyczy tylko Kanady i Meksyku. Zapoznaj się z TSB 08-071-17

Zapoznaj się również z „WAŻNYM POWIADOMIENIEM O ZADOWOLENIU KLIENTA VB3” dostępnym w FCA.

Otrzymałem pocztówkę z USB z plikami aktualizacji. Jest specyficzny dla VIN.
Istnieje 25 różnych wersji oprogramowania, które można zaktualizować do 18.45.01.
10 z wersji można zaktualizować tylko przez dealera.
Mam wykres.

Cześć, przykro mi, że masz obawy związane z aktualizacją. Czy możesz potwierdzić, że używasz USB większego niż 4 GB? Zalecamy używanie marki Kingston dla uzyskania najlepszych rezultatów. Zapraszam do wysłania nam wiadomości prywatnej z większą ilością szczegółów, z przyjemnością otworzę dla Ciebie zgłoszenie.
Alison
JeepCares
Próbowałem tego 4 razy z pendrivem 32 GB i wciąż otrzymuję informację, że pliki nie są obsługiwane. Czy możesz pomóc? Bo szczerze mówiąc, obsługa klienta Jeep i Unconnect, delikatnie mówiąc, nie była zbyt pomocna.

21 - 40 of 102 Posts