2014+ Jeep Cherokee Forums banner
101 - 120 of 233 Posts
Discussion starter · #101 ·
Czy ktoś ma zintegrowany kontroler hamulców firmy Mopar? Wydawało mi się, że widziałem zdjęcie, jak jest wciśnięty w miejsce, gdzie znajduje się schowek pod lewą deską rozdzielczą. Czy to prawda?
Matman, o ile ostatnio się nie zmieniło, Mopar nie oferuje zintegrowanego kontrolera hamulców dla KL. Myślałem, że jest on dostępny tylko w ciężarówkach RAM.

Chociaż Mopar nazywa to "zintegrowanym", to tak naprawdę nie jest zintegrowane. To tylko dodatkowe akcesorium, takie samo jak każdy inny kontroler hamulców innej firmy. W rzeczywistości wygląda na to, że Mopar jest prawdopodobnie po prostu rebrandowaną Tekonshą.

Discussion starter · #104 ·
Ciekawe, oświadczenie o ujawnieniu wzbudza moją ciekawość. Wspomina o (2) 4-pinowych złączach pod deską rozdzielczą. O ile wiem, Cherokee ma tylko 1.

Tak, wychodząc z twoich zdjęć (dziękuję) znalazłem wczoraj wieczorem jedno złącze w moim Jeepie.

Waham się, czy chcę kupić Tekonshę i zainstalować ją sam, czy po prostu wziąć Mopara i zlecić instalację dealerowi. Po prostu nie jestem pewien, gdzie to przymocować. Wydaje się, że jest ograniczony obszar, w którym mógłby się znaleźć i nie kolidować z poduszką powietrzną.

Matt

Wahaję się, czy chcę kupić Tekonshę i zainstalować ją samemu, czy po prostu wziąć Mopar i zlecić instalację dealerowi. Po prostu nie jestem pewien, gdzie to przymocować. Wydaje się, że jest ograniczony obszar, w którym mógłby się zmieścić i nie kolidować z poduszką powietrzną.
Mógłbyś również zdecydować się na system bezprzewodowy. Są drogie, kosztują około 300 dolarów, ale wtedy nie musisz niczego instalować wewnątrz Jeepa. To właśnie zamierzam zrobić, jeśli kiedykolwiek dostanę kampera.

Właśnie wróciłem od dealera i w jego książce nie było informacji, że jest to dostępne dla Cherokee, ale komputer tak. Zapytałem również, gdzie jest zainstalowane, a komputer mówi: "w desce rozdzielczej po lewej stronie kolumny kierownicy".

Zamówią to i zainstalują, gdy przyjdzie. Mam nadzieję, że trafi to w miejsce zajmowane przez mały schowek na dole. To byłoby miłe.

Co ten kontroler ma wspólnego z kamperem?
Służy do sterowania holowaną platformą za Cherokee.

Możesz również zdecydować się na system bezprzewodowy. Są drogie, kosztują około 300 dolarów, ale wtedy nie musisz niczego instalować w Jeepie. To właśnie zamierzam zrobić, jeśli kiedykolwiek dostanę kampera.

Właśnie wróciłem od dealera i w jego książce nie było informacji, że jest dostępny dla Cherokee, ale komputer tak. Zapytałem również, gdzie jest zainstalowany, a komputer mówi: "w desce rozdzielczej po lewej stronie kolumny kierownicy".

Zamówią go i zainstalują, gdy przyjdzie. Mam nadzieję, że trafi do przestrzeni zajmowanej przez mały schowek na dole. To byłoby miłe.
Cóż, dealer zamówił kontroler Mopar i dziś rano zabrałem mojego Jeepa, aby go zainstalować. Kiedy chcieli go zainstalować, nie pasuje! Facet od części u dealera zadzwonił na infolinię części i ostatecznie powiedzieli mu, że nie pasuje do Cherokee 2014 "Nasza wina, chyba musimy naprawić bazę danych części" :mad:

Nie trzeba dodawać, że w czwartek mamy jechać na kemping. Na wszelki wypadek zamówiłem przedłużacz do podłączenia do Jeepa, który zostanie dostarczony dzisiaj i pożyczę kontroler od znajomego. Mam nadzieję, że uda mi się to uruchomić, dopóki nie zamówię i nie zainstaluję Tekonsha P3...

Świetny wątek! Dzięki za jego przygotowanie.

Zamówiłem przedłużkę 3021-P, ale moją pierwszą myślą było odwrócenie przewodów na końcu sterownika hamulca. Jednak po przeczytaniu tego 3 lub 4 razy, w końcu zdałem sobie sprawę, że powinienem odwrócić przewody na dużym szarym końcu, który wtyka się w wiązkę Jeepa.
Tak, wydaje mi się, że zawsze robię wszystko do góry nogami za pierwszym razem. Na szczęście tym razem tego nie zrobiłem.

Teraz zamontować to w Jeepie....

To wspaniale. Właśnie zamówiłem tę uprząż. Ułatwi to instalację. Wybrałem P2.

Mamy kemping w stylu Rockwood A-frame, który waży 2252 funtów i jest zwykle załadowany do około 3000. Nasz Wrangler Unlimited z 2007 roku był oceniany tylko na 3500/350. Naprawdę nie mogę się doczekać wyższego GVWR i nacisku na dyszel oraz lepszej skrzyni biegów.

To będzie nasza pierwsza wyprawa z naszym TH z 2014 roku.

Czy ktoś wie, czy wszystkie pojazdy są wyposażone w złącze pod deską rozdzielczą? Jeśli nie, to chyba jeśli hak został dodany po fakcie, to jesteś zdany na siebie w kwestii okablowania?

Czy ktoś wie, czy wszystkie pojazdy są wyposażone w złącze pod deską rozdzielczą? Jeśli nie, to chyba jeśli hak został dodany po fakcie, to jesteś zdany na siebie w kwestii okablowania?
Złącze pod deską rozdzielczą może być częścią instalacji 7-pinowej wiązki przewodów. Myślę, że niektórzy ludzie, którzy mieli zamontowany "pakiet holowniczy" w trybie aftermarket, mówią, że w przypadku tej wiązki muszą zdemontować wnętrze, aby ją poprowadzić.

Dodge nie produkuje kontrolera hamulców, który można podłączyć. Mam ten problem i dowiaduję się o tym wszystkim teraz. Czekam, aż dowiem się, co zrobi dla mnie dealer, żebym mógł używać moich hamulców elektrycznych. Skrzynka kontrolna z Grand Cherokee nie ma odpowiedniego końca wtyczki.

Dodge nie produkuje kontrolera hamulców, który można podłączyć. Mam ten problem i dowiaduję się o tym teraz. Czekam, aż dowiem się, co zrobi dla mnie dealer, żebym mógł używać moich hamulców elektrycznych. Skrzynka kontrolna z Grand Cherokee nie ma odpowiedniego końca wtyczki.
Myślę, że po prostu potrzebujesz odpowiedniego kabla do swojego starego kontrolera lub nowego kontrolera z odpowiednim kablem, zgodnie z postami tuż nad twoim. Przeczytałem twój inny post i jestem prawie pewien, że żaden producent samochodów nie produkuje kontrolerów hamulców, ponieważ myślę, że ma to więcej wspólnego z przyczepą niż z pojazdem.

101 - 120 of 233 Posts