2014+ Jeep Cherokee Forums banner
1,221 - 1,240 of 1,243 Posts
Załączam obraz ustawień
Znalazłem USA TSB dla 18.45.01.
Forum Ram pokazuje 17.46.01 na liście aktualizacji tylko dla USA w drodze do 18.45.01, może twoja wersja jest tylko dla USA?

Czy twój system informuje cię, jaki jest numer części sprzętowej dla twojego systemu UConnect? (Może być konieczne jednoczesne przytrzymanie przycisków temperatury po stronie kierowcy w górę+w dół+odmrażania przedniej szyby przez około 3 sekundy)

Znalazłem TSB USA dla 18.45.01.
Forum Ram pokazuje 17.46.01 w USA, tylko lista aktualizacji w drodze do 18.45.01, być może Twoja wersja jest tylko dla USA?

Czy system pokazuje numer części sprzętowej systemu UConnect? (Może być konieczne jednoczesne naciśnięcie przycisków rozmrażania przedniej szyby góra+dół+przód po stronie kierowcy przez około 3 sekundy)
Dobry dzień
Uważam, że wersja 18.45.01 może być zainstalowana tylko w najnowszej wersji Jeep Cherokee.
Mój KL należy do pierwszej wersji zakupionej w 2017 roku.

Dzień dobry
Uważam, że wersja 18.45.01 może być zainstalowana tylko w najnowszej wersji Jeep Cherokee.
Mój KL należy do pierwszej wersji zakupionej w 2017 roku.
Moim zdaniem masz urządzenie z USA. Mapy Europy nie będą działać na urządzeniu z USA bez modyfikacji, zgodnie z innym forum (mają inny format).
Zresetowanie systemu UConnect było błędem, ponieważ prawdopodobnie usunęło zmodyfikowane oprogramowanie, aby mapy działały.

Być może będziesz musiał zapłacić komuś za ponowną konwersję urządzenia.

Wiele jest informacji o problemach z urządzeniami UConnect z USA i mapami Europy na forum MHHAuto.

Być może masz rację. Pamiętam, że po wymianie silniczka szyby zauważyłem etykietę z napisem "Made in Mexico". Konieczne jest zrozumienie, czy z ustawieniami amerykańskimi, czy europejskimi. Poza tym zrobiłem również reset fabryczny, ale nie przywraca on oryginalnego oprogramowania. Zachowuje wersję 17.46.01.

Być może masz rację. Pamiętam, że po wymianie silniczka podnoszenia szyb zauważyłem tabliczkę z napisem "Made in Mexico". Musisz dowiedzieć się, czy z ustawieniami amerykańskimi, czy europejskimi. Poza tym zrobiłem również reset danych fabrycznych, ale nie przywraca on oryginalnego oprogramowania. Utrzymuje wersję 17.46.01.

Ponadto próbowałem również zainstalować starszą wersję oprogramowania, bez powodzenia, ponieważ nie można wrócić jako wersja.
Miejsce produkcji czegoś nie oznacza, że jest to rynek, dla którego jest to przeznaczone. Wszystkie jednostki europejskie prawdopodobnie również mówią Made in Mexico. Będziesz musiał sprawdzić numer części sprzętowej w swoim oprogramowaniu, aby potwierdzić, na jaki rynek został zbudowany.

Reset danych fabrycznych powróci tylko do ostatniego obrazu, który bootloader ma w swojej pamięci. Ponieważ nie ma obrazu ROM OEM, byłby to ostatni obraz, który został przesłany do pamięci bootloadera. Nigdzie nie czytałem, że można obniżyć wersję systemu VP4, oficjalny bootloader może nie mieć takiej możliwości.

Dodatkowo, gdyby istniały obrazy ROM do przywrócenia, byłoby znacznie mniej zablokowanych jednostek.

Więc, tylko wysyłka z UConnect/NEXT. Próbowałem kupić kod i poprosić osobę z pomocy technicznej o przesłanie pliku USB przez WeTransfer, ale się nie udało. Mniej oficjalnych miejsc, gdzie można zdobyć mapy? A może mogę je zamówić z innego kraju, który wyśle je e-mailem/przelewem?

To niesamowite, jak utknęli w latach 90-tych.

Ciekawa uwaga dotycząca 17.43.01, w pliku dziennika raportuje się jako 17.11.07.
I o ile wiem, 17.43.01 to koniec drogi dla nas, użytkowników z Kanady i Meksyku, wersje do 18.x włącznie określają USA.

Edycja: Na samym urządzeniu poprawnie identyfikuje się jako 17.43.01, tylko plik dziennika ma tę dziwaczność.

Jako ciekawa uwaga na temat 8.4NA, patrząc na mój plik dziennika aktualizacji; Został on wyraźnie wyłączony, co zabawne, obsługa OTA jest nadal zainstalowana. Prawdopodobnie można było zaoszczędzić 15 minut, nie instalując tego.

Instalowanie jednostki 11 Embedded Air Card
checkModuleAvailable, zmienna środowiskowa VARIANT_ECELL nie jest ustawiona, wartość = NIE
Jednostka Embedded Air Card nie jest częścią tego systemu

Instalowanie jednostki 15 OTA Update
Otrzymano instalator jednostki dla OTA Update
procent = 100%
status.value = 0, status.string = sukces
qkcp zakończone

Prawie sprawia, że jestem ciekaw, jakiej wersji LX66/LX60 używano.
Rogers Communications miało dla niego oprogramowanie układowe zbudowane dla Kanady. Sprint, AT&T i Verizon miały oprogramowanie układowe na rynek USA.

Cześć wszystkim, w moim Cherokee My19 "wydaje mi się", że brakuje kilku aplikacji, mogło to być "zresetowanie" do ustawień fabrycznych, źle wykonane przez dealera w Niemczech, gdzie kupiłem Cherokee.
Miałem dwie szare ikony bez tekstu i próbowałem za pomocą ustawień Uconnect zmienić układ aplikacji, usunąć je i przywrócić ustawienia fabryczne.
Nic z tego, poza danymi osobowymi, nie było żadnych zmian w Uconnect, procedura instalacji OTA trwa w nieskończoność, strona off-road wydaje się ładować, ale żadna ikona się nie pojawia.
Na koniec pytam, o ile to możliwe i nie zmusza mnie do "oddania" pieniędzy Oficjalnej Pomocy Jeep, czy można znaleźć oprogramowanie układowe mojego Uconnect, aby móc je zainstalować (a raczej ponownie zainstalować) samodzielnie, niestety oficjalna strona Jeep, z której można je pobrać, pokazuje mi, że mój samochód ma już najnowszą aktualizację, więc nie mogę jej pobrać.

Cześć wszystkim, w moim Cherokee My19 "myślę", że brakuje niektórych aplikacji, mogło to być "przywrócenie" do ustawień fabrycznych, źle wykonane przez dealera w Niemczech, gdzie kupiłem Cherokee.
Miałem dwie szare ikony, bez napisu i próbowałem użyć ustawień Uconnect, aby zmienić kolejność aplikacji, usunąć je i przywrócić do ustawień fabrycznych.
Nic do zrobienia, poza danymi osobowymi, nie było żadnych modyfikacji Uconnect, proces instalacji OTA trwa wiecznie, strona off-road wydaje się ładować, ale nie pojawia się żadna ikona.
Na koniec pytam, pod warunkiem, że jest to możliwe i nie zmusza mnie do "dania" pieniędzy oficjalnej pomocy Jeepa, czy można znaleźć oprogramowanie układowe dla mojego Uconnect, abym mógł je sam zainstalować (a raczej ponownie zainstalować), niestety oficjalna strona internetowa Jeepa, z której można je pobrać, informuje mnie, że mój samochód ma już najnowszą aktualizację, więc nie daje mi możliwości pobrania jej.
Ponieważ jest to MY19, czy były to dodatkowe opcje subskrypcji, które zostały zasubskrybowane lub kupione od Dealera/UConnect?

Ponieważ jest to MY19, czy te dodatkowe opcje subskrypcji zostały zasubskrybowane lub zakupione przez dealera/UConnect?
[/CITAZIONE]

Moim zdaniem, nawet jeśli Cherokee został po raz pierwszy zarejestrowany w kwietniu 2020 roku, ale zbudowany w 2019 roku, to tak, jest to My19, ale usługi Uconnect są stare (te, w których subskrypcja nie była wymagana).

Jak miałem w moim poprzednim Renegade Trailhawk, dodatkowe usługi Uconnect "wygasły" w 2023 roku (można było nimi zarządzać za pomocą aplikacji Uconnect Live) i były takie ekrany:

Image

Image

I jeszcze więcej, moim zdaniem, jeśli uda mi się znaleźć oryginalny plik oprogramowania układowego, te zniknięte aplikacje "mogą" zostać ponownie pobrane.

1,221 - 1,240 of 1,243 Posts